Att läsa böcker i mobilen

Borta är dagarna då man drog med sig ett par stycken tunga pappersböcker på semestern, de tog plats och gjorde väskan tung och ibland hann man läsa ut dem innan semestern var slut och man hade därför inte något mer att läsa. Om man var jättesugen på att läsa vidare fick man spendera tiden på att leta efter en bokhandel. Ibland kunde man ha tur och ta över någons kvarglömda bok på semesterorten och hade man lyckan med sig fanns alla sidorna kvar, annars fick man gissa sig till vem som var mördaren i slutet på deckaren.

En bok är enkel och behaglig men trots det växer sig intresset för att läsa böcker i mobilen stort. Någon använder det som ett komplement och någon annan som en ersättare av den traditionella boken. Det traditionella sättet att läsa boken behöver heller inte vara enda sättet, att lyssna på ljudböcker genom mobilen är också populärt.

Genom att läsa böcker genom din mobil har du alltid tillgång till hundratusentals olika böcker. För tyvärr har de allra flesta av oss alltid mobilen tillgänglig. Den är liten och nätt och ingen bok passar så bra och tar så lite plats i jeansfickan som just mobilen. Genom att läsa böcker via din mobil kan du också välja att låna böckerna i en e-bokhandel, på ett bibliotek eller att köpa böckerna via en online bokshop.

Att ha möjlighet att läsa och lyssna fritt på böcker

Beroende på vad du som konsument är ute efter så kan du välja att köpa enstaka böcker till din mobil och läser du mycket så kan det vara värt att se sig efter ett lämpligt abonnemang. Det finns numera många abonnemang som erbjuder en gratis testvecka medan några erbjuder en hel testmånad, ett perfekt sätt att hitta en plan som passar just för dig själv och dina behov.

Har du aldrig läst en bok i din mobil så behöver du endast ladda ner en app, beroende på om du till exempel har en Android eller en Iphone så finns det olika appar för att kunna läsa. Nu måste du också bestämma dig för vad för slags böcker du vill få tillgång till, för att kunna ladda ner och låna en bok ifrån ditt närmaste bibliotek behöver du också ett lånekort och i de flesta fall också en personlig kod.

Att leva längre av att läsa böcker via mobilen

Undersökning av människors mobil och bokläsningsvana har visat sig att de som läser en bok minst 30 minuter om dagen förlänger sitt liv med hela 2 år. De negativa effekterna av att spendera för mycket tid på till exempelvis sociala medier via mobilen är därför mindre än att använda mobilen till att faktiskt läsa en bok.

Orsaken till den positiva livs ökningen tros vara att genom bokläsning aktiveras två kognitiva processer och en överlevnads instinkt. Empati, perception och emotionell intelligens förbättras också genom att läsa böcker.

Sammanfattningsvis, ska du läsa mycket böcker på mobilen kommer du att märka att det blir tröttsamt att hålla i mobilen bekvämt. Ett ordentligt mobilskal är att föredra för en positiv upplevelse. Ha batteriet till mobilen fulladdat och glöm heller inte att ha ett par hörlurar till hands om du lyssnar på en ljudbok, ingen annan vill höra din story.

Share:

You might also like …