En påhittad värld

Det finns en annan genre som inte alltid varit acceptabel ute i världen, nämligen fantasy genren. Många har motvilligt erkänt att de läst någon typ av fantasy bok då man oftast fått en stämpel som lite töntig. Detta har dock ändrats i takt med nya böcker som kommit ut, allt fler har valt dessa typer av böcker som avkoppling, även så jag. Som förmodligen en av de sista fantasy intresserade människorna såg jag den första Twilight filmen när andra redan sett den ett flertal gånger och blev även jag fast i vampyr och varulvs världen. Inte kunde jag vänta på premiärdatum för film två utan var tvungen att låna min bästa väns kopior av böckerna. Fördelen här blev min bild av karaktärer och miljö som redan setts i och med den första filmen, annars är det oftast svårt att gå från bok till film då det är nästintill omöjligt att få fram det författaren sett inom sig när boken skrevs. För min del var kunde jag knappt lägga ifrån mig böckerna utan läste varje chans jag fick. Världen Stephanie Meyer skapat gav en bra skildring mellan vanliga tonårsproblem och fantasivärlden där vampyrer och varulvar samspelt lever med människor. Triangeldramat fångade en hel värld av fans som bildade team Edward och team Jacob där de höll på vem som förtjänade Bellas hjärta.

Tonårsfantasy

Efter dessa böcker blev det mer omöjligt än innan att gå tillbaka till böcker utan fantasyaspekten, jag märkte själv hur jag inte var nöjd med de mänskliga gränserna och började läsa allt mer fantasy böcker än jag tidigare gjort. Tonårs fantasy var böcker som snabbt blev min underhållning till och från jobb. En av dessa serier var Laurent Kates Fallen serie om Luce och Daniel, hon en vanlig tonårstjej och han en fallen ängel, dömd att för alltid vandra på jorden och återuppleva förälskelsen med samma tjej om och om igen med år av mellanrum. Denna serie är välskriven, gripande, frustrerande och helt underbar, en kärlek förbjuden av jordens skapare kan inte sluta i annat än timmar av sträckläsning. En annan serie som jag fastnade ganska rejält i var Alyson Noels serie Immortals där vi får möta Ever, en tonårs tjej som förlorat sin familj och sedan dess kunnat se auror, höra folks tankar och se en persons livshistoria genom att röra vid personen. De svåra ansträngningar hon gör för att slippa detta underlättas genast så fort hon träffar den rike, snygge och exotiske Damien, en odödlig som bemästrar en magi som kan rädda henne från sina bekymmer och låta henne leva ett liv hon trivs med. I böckerna får vi följa den stormiga kärleken mellan dessa två genom prövningar och hinder medan Ever upptäcker mer om världen än hon kunnat tro var möjligt. Att drömma sig bort i en bok, fantasy eller ej, är en avkoppling inte alla uppskattar men som jag själv inte skulle kunna leva utan. En engelsk bok i ett hav av människor som pratar svenska eller andra språk blir en underbar verklighets flykt.

Share:

You might also like …