Förstklassigt maktspel eller rå passion?

Världen togs med storm i samma sekund som EL James släppte den första delen av Femtio Nyanser serien. Det blev en succé som snabbt spred sig världen över och plötsligt satt den innan så pryda kvinnan på pendeltåget och öppet läste om piskor och handbojor, sex blev accepterat på ett sätt det inte var innan, fantasier man tidigare haft om leksaker i sängen blev ett mer vardagligt samtalsämne. Men någonstans glömdes andra författare inom denna genre bort. Många jag har pratat med om dessa böcker har inte haft någon aning om vem Sylvia Day är och aldrig hört talats om hennes Crossfire serie. Den innehåller inte en massa leksaker, som max kan jag komma på att den kvinnliga huvudkaraktären blev fastbunden i hissen en gång. Gillade man kärlekshistorien mellan Christian Grey och Anastasia Steele är jag säker på att man skulle uppskatta den intensiva, passionerade och stormiga kärleken mellan den mystiska, rika Gideon Cross och den tuffa, envisa Eva Tramell. Dessa böcker illustrerar den där råa attraktionen som aldrig svalnar, den intensiva förälskelsen man omöjligt kan lägga bakom sig oavsett händelser och omständigheter. Ibland är två människor menade för varandra och det visar både Femtio nyanser och Crossfire väl. Den gemensamma nämnaren i båda dessa serier är rika män med makt som gått genom traumatiska händelser under uppväxten, båda ovilliga att släppa in någon men motståndslösa när det väl gäller.

Svensk romans

Denna typ av böcker har växt sig allt mer accepterade i samhället och trots tidigare litteratur i detta ämne har fler och fler vågat ha med mer utförliga sexuella scener i sina böcker. En svensk författare som anammat detta är Simona Ahrnstedt. Med en blandning av både historiska romanser och nutida kärleksberättelser blandar hon in den sexuella aspekten på ett smakligt sätt. Hennes trilogi om slottet Wadenstierna som sträcker sig från 1880 och ända tillbaka till 1349 får vi följa tre olika kvinnliga karaktärer i tre olika kärlekshistorier som alla får en fängslad.

Är man istället sugen på en serie med vardagliga män som arbetar med sin kroppsstyrka ska man läsa Vivian Arends six pack serie om ett gäng snygga kanadensiska cowboys i den lilla staden Rocky Mountain House som alla letar efter den stora kärleken. I elva böcker får vi följa Coleman männen i jakt på kärleken, alla med sin egen historia. Sättet författaren vävt samman alla historier och karaktärer får en att känna sig delaktig i familjen, önskan om att få lägga vantarna på en av dessa cowboys är stor. Det är passionerat och stormigt, lekfullt och retsamt. De olika historierna pusslas ihop perfekt och man får återse karaktärerna genom alla böckerna i serien. Vivian Arend har även skrivit en miniserie vid sidan av Six Pack serien. Thompson & sons följer en familj med fyra bröder och en syster i samma stad som driver en bilverkstad. Även denna serie vävs ihop med Coleman familjen och vi får följa de olika karaktärerna genom alla böcker. Efter denna serie står Kanada högst på listan över de länder jag vill besöka.

Share:

You might also like …