Läsning är för alla

Avkoppling och underhållning är något alla människor ser annorlunda på, en del gillar att lägga sig i ett bad med tända ljus, lite lugn härlig musik och slutna ögon för den maximala avkopplingen.

Andra finner ro i en mysig promenad eller kanske en kopp kaffe eller te i soffan framför en bra serie eller film. Sen har vi de som upptäckt charmen och avkopplingen med en bra bok, en underhållning som kan vara i flera timmar. Det är inte alla människor som gillar att läsa böcker, men jag är en av dem som är helt och hållet säker på att det finns en bok för alla. Med det stora utbudet av författare och böcker som finns där ute så måste det finnas något som kan locka in alla läsare.

Finn ditt språk

Författare utvecklar sin egna stil och skriver utifrån sina egna fantasier och upplevelser, men samtidigt kommer inspirationen till sin egen stil från andra författare. Jag själv har skrivit så länge jag kan minnas och har en uppsjö av historier som inte är avslutade, jag fått en idé som jag börjat skriva på, fått ner ett antal sidor och sedan fått lite av en idétorka. Där har jag slutat skriva, men det har inte dröjt länge innan jag nästa idé dykt upp i tankarna. När det väl dyker upp ligger det som en klåda i fingrarna till dess att jag skriver ner det, och sedan är det samma visa som innan. En det tog mig många år och många böcker innan jag fann en författare vars språk jag föll pladask för, det var så jag ville skriva. Vivian Arend, som jag tidigare skrivit om, har ett mer talande språk i sina böcker med ett mer känslomässigt perspektiv, något jag anser gör en bok mer levande och lockande.

Den hemska sanningen

Fantasi är inte alltid det människor lockas till att läsa, i en del bokhyllor ser man mer verklighetsbaserade böcker. Hemska upplevelser och händelserika liv lockar läsare och nästan tvingar en till en lugn stund i soffan eller vart man än föredrar att läsa. På något sätt föredrar vi läsning om andras tuffa stunder i livet, hur de tog sig ur och levde vidare efteråt. På samma sätt som vi på något sätt vill kunna relatera till en karaktär i en bok ur någons fantasi, vill vi se hur någon gått genom saker som vi själva upplever eller ännu mer traumatiskt, bara för att se hur denna person tar sig ur det och kommer ut lyckligare och starkare på andra sidan. En sorts terapi, en peppning till oss själva som påminner oss hur vi kan kämpa oss genom det svåra.

Tips och råd

Tvivlar man fortfarande på hur vida det finns en skönlitterär bok för en själv eller inte så kan man vända sig till en annan typ av böcker. Intressena är många och skiljer sig markant från person till person, men har du det som intresse finns det garanterat en bok om det. Vare sig du handlar online eller i en fysisk butik så kan du finna en bok som kan hjälpa dig på traven, oavsett om det handlar om hur du får din plantering att växa bättre, hur du byter den där delen på bilen eller hur du ska lägga upp sin spelstrategi. Böcker är även hjälpsamma när ett nytt intresse dykt upp men kunskaperna kanske inte finns, vill man börja med något så kan det vara en bra idé att köpa en bok i ämnet och på så sätt komma igång.

En hjälp på traven

Ibland befinner man sig på ställen i livet där man inte tidigare befunnit sig, kanske står man inför ett val man aldrig tidigare behövt göra eller så har livet tagit en oförväntad vändning. Det är inte alltid så lätt att veta hur man ska hantera de olika situationer som dyker upp i livet utan förvarning, men då finns det ofta en bok som kan hjälpa till. Självhjälpsböcker har länge funnits och rör de flesta ämnen man kan tänka sig, känner man sig ensam och vill ha tips och råd om hur man skaffar nya vänner kan man läsa en bok som hjälper en på traven. Har man hamnat i en depression så finns hjälp att få i hyllorna, är man en högkänslig person kan man alltid testa den här boken där man får råd om hur man ska hantera detta på bästa sätt för att kunna må så bra som möjligt. Som en sådan person vet jag hur livet ofta kan påverka en mer än man gärna vill erkänna själv, då är denna typ av böcker bra. Som man och singel tycker jag absolut man ska ta sig en titt på en bok om hur man får en kvinna på fall, en rolig och spännande bok som borde finnas i varje mans bokhylla även om författaren själv ber om ursäkt i förskott för den.

Share:

You might also like …