Ljudböcker och e-böcker ersätter pappersboken

Det finns ingen bättre känsla än att hitta en bra bok, börja läsa den och sedan få träda i en den spännande världen kallad bokens värld. Att få sjunka in i texten för att skratta och gråta och få relation till bokens alla karaktärer för några timmar är svårt att slå. Dock har det under de senaste åren skett en förändring med just böckerna och hur man läser dem. Länge har pappersboken varit det självklara valet, det enda som funnits att välja när man ska läsa en bok men nu när tekniken har utvecklats så börjar ljudböckerna och e-böckerna ersätta den vanliga hederliga pappersboken. Nu finns det tjänster som exempelvis storytel som erbjuder att man kan betala en summa varje månad för att sedan ha tillgång till ett helt biliotek med ljudböcker att välja mellan eller välja alternativet att läsa boken i fråga som e-bok. Den stora fördelen med detta är att man får tillgång till boken direkt. Genom ljudbokstjänster får man tillgång till boken man vill lyssna på eller läsa på ett klick.  Vill man åt någon bok som inte finns på ljudbokstjänsten man använder sig av så kan man istället köpa boken på bland annat Google play och då få tillgång till boken direkt. Det blir alltså smidigare än någonsin istället för att man beställer en pappersbok och måste vänta en vecka på att den ska levereras till ens adress. Dessutom är e-böcker för det mesta billigare än fysiska pappersböcker så att då välja att köpa en e-bok istället när det både är betydligt billigare och dessutom smidigare än en fysisk pappersbok blir nästan en självklarhet.

Fördelarna med e-böcker och ljudböcker

Fördelarna med att välja att läsa en e-bok eller lyssna på en ljudbok istället för en fysisk pappersbok är många men en stor fördel är att det är väldigt smidigt med just e-böcker och ljudböcker när man befinner sig på resande fot. Har man en e-boks läsare får man plats med massa böcker utan att de väger speciellt mycket eftersom en e-boks läsaren är liten och smidig medans pappersböcker är betydligt större och klumpigare. Vanligen vill man dessutom ha mer än en bok med sig och det kan bli tungt vilket gör att det kommer kännas så mycket smidigare med alla böcker man vill läsa samtalade på ett och samma ställe, i en e-boks läsare.

Fördelarna med e-böcker och ljudböcker

En stor fördel med ljudböcker är att man nu helt plötsligt kan göra annat samtidigt som man lyssnar på en bok vilket gör att man får själva bokupplevelsen samtidigt som man hinner göra annat samtidigt. Det har blivit mycket smidigare med e-böcker och ljudböcker de senaste åren så att de börjar ta över och nästintill ersätta den vanliga pappersboken är egentligen inte så konstigt. Människor vill fortfarande njuta av läsningen men vill att det ska vara så smidigt som möjligt. Att välja mellan en läsplatta som får plats i ens ficka eller en ljudfil som finns på mobilen mot en klumpig bok är ett enkelt val. Att ersätta pappersboken mot e-böcker och ljudböcker är framtidens litteratur.

Share:

You might also like …